25 жовтня 2014 р.

25 жовтня - Європейський день цивільного права

У 2003 році Європейська комісія і Рада Європи почала відзначати "Європейський день цивільного правосуддя" від 25 жовтня кожного року, щоб привести цивільного судочинства дійсно в межах досяжності європейських громадян. 
Цей день дає представникам громадськості можливість ознайомитися з громадянським правосуддя тим самим полегшуючи їм доступ до нього.


Комісія віце-президент Франко Фраттіні, відповідальним за питання правосуддя, свободи та безпеки, нагадує, мета цієї символічна подія: "Цивільне право є всюдисущим в житті всіх громадян - на роботі, або коли вони вийти заміж, народити дітей, або купити товар і послуг. європейської інтеграції в цій області розвивається не щодня, а щогодини. Європі вже прийняті закони для вирішення складного питання про батьківські викрадення дитини або, в абсолютно іншій області, щоб забезпечити вільне пересування цивільних і комерційних вимог.

Однак, Поняття справедливості і образ суди найчастіше пов'язані, в громадській думці, з кримінальним законом. Існує тенденція розглядати тільки репресивні аспект справедливості. цивільного правосуддя день повинні служити нагадуванням, що справедливість є першим усього послуг громадянам, яка дозволяє їм вирішувати свої приватні суперечки і відстоювати свої права ". створенням Європейського день, таким чином, призначений для звернути увагу громадськості на цивільне право, і заохочувати організацію інформації та інформаційно-просвітницькі заходи та кампанії , що дозволить особам, які беруть участь, щоб отримати краще розуміння того, як судова робота системи.

У цей день також повинне допомогти, щоб люди знали загальної судової області для всіх європейців, що в даний час становлення.
П'ятої європейської цивільної юстиції день буде знову побачити кількість подій навколо 25 жовтня в державах-членах Європейського Союзу та Ради Європи. Заходів, запланованих включають місцеві конференції, дні відкритих дверей, екскурсії, зустрічі з членами юридичних професій та видів діяльності для дітей. Зв'язок цих заходів буде довести цивільного судочинства ближче до громадян.

Пропоную вашій увазі віртуальну виставку на дану тему, підготовлену журналом "Віче".

Немає коментарів:

Дописати коментар